Totul despre Incontinenta Urinara

Despre REEDUCAREA PERINEALA

Prezinti pierderi urinare atunci cand faci efort de scurta sau de lunga durata? Mersul frecvent la toaleta nu este o solutie si nici o forma de tratament. Simptomele prezentate mai sus fac parte din categoria patologiei intitulata INCONTINENTA URINARA cunoscuta si sub denumirea de RUPTURA DE PERINEU.

In mod normal nu ar trebui sa existe pierderi urinare, datorita unui mecanism bine structurat. Procesul de mictiune porneste de la vezica, un organ muscular gol, situat deasupra planseului pelvin. In permanenta aceasta primeste urina de la rinichi, urina ce este eliminata printr-o uretra. Principalele grupe musculare ce ajuta la procesul de mictiune se afla sub control voluntar, de aceea avem capacitatea de a opri mictiunea in procesul ei, oricand dorim prin contractia musculara.

In momentul in care apar patologiile inseamna ca ceva din acest ciclu intra in disfunctie.

Patologiile des intalnite sunt urmatoarele:

  • INCONTINENTA URINARA se defineste ca o pierdere urinara ce apare ca urmare a imposibilitatii de retinere voluntara a procesului de mictiune.
  • INCONTINENTA URINARA LA EFFORT este determinata de cresterea presiunii abdominale (tuse, stranut, ridicarea unor greutati) ce pune presiune pe vezica. Principala cauza este de natura  musculara. Nu apare in repaus si nu este precedata de senzatia de nevoie.
  • INSTABILITATEA VEZICALA prezinta pierderi urinare chiar si in ciuda unui efort de retinere voluntara, o nevoie imperioasa, ce poate avea loc in timp ce vezica este plina dar si cand este  destul de goala. Principala cauza este reprezentata de o vezica hiperactiva ce se caracterizeaza prin cresteri ale numarului de contractii ale vezicii.

PROLAPSUL sau RUPTURA DE PERINEU este reprezentat de coborarea organelor genitale si este o consecinta a deteriorarii structurilor musculare si ligamentare.

Pe langa tratamentul medicamentos, tratamentul de reeducare musculara are un rol extrem de important.

La noi, la Prokinetic, puteti trata acum toate aceste patologii.

Ca terapie de recuperare, noi ne vom concentra asupra REEDUCARII PERINEALE. In cabientul nostru veti gasi un grup de kinetoterapeuti specializati in aceasta metoda de tratament, acreditati international in tehnica de reeducare pelvina si cu o experienta vasta in domeniul recuperarii.

Cum vom lucra impreuna?
Va vom ajuta sa reeducati grupele musculare responsabile cu controlul mictiunii prin diverse metode, exercitii, dar  si cu ajutorul Dispozitivului de Reeducare Perineala, ce se afla acum in cabinetului nostru.

Ce beneficii va aduce aceasta abordare?
  1. Scaderea semnificativa a numarului de mictiuni, pana la pragul de normalitate;
  2. Controlul procesului de mictiune;
  3. Dezvoltarea musculara;
  4. Confortul fizic si psihic.
Va asteptam la un prim consult gratuit!

Impreuna putem trata atat simptomele cat si cauza acestei probleme si te putem ajuta sa iti recapeti un stil de viata normal si sanatos.

Suna acum pentru a beneficia de o consultatie GRATUITA

Prokinetic – Recuperare medicala
Str. Brazda lui Novac, Nr. 75E, Craiova, Romania
0728 086 666